Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Belgegeçer : (212) 261-6303
WEB https://ziyakalkavandatl.meb.k12.tr
Adres : Yıldız Mah. Çırağan Cad. No:34 BEŞİKTAŞ/İSTANBUL
VİZYON : Vizyonumuz, Türk Milli Eğitiminin genel ve özel amaçları doğrultusunda, dünya denizcilik sektöründe rekabet edebilmek için Uluslararası Denizcilik Örgütü(IMO) standartlarını yakından izleyerek, ülkemiz ve dünya deniz ticaret filosuna bilgi ve beceride rekabet gücü yüksek gemiadamı yetiştiren kurum olmaktır.
MİSYON : Okulumuz, ülkemizde uluslararası denizcilik eğitimi veren önemli bir orta öğretim kurumudur. Biz, ülkemiz ve dünya deniz ticaret filosuna meslek eğitimi yoluyla hizmet sunmak ve denizcilik eğitimi veren yüksek öğretim kurumlarına taban teşkil etmek için varız. Denizcilik eğitimi verirken, sürekli yeni bilgilere ulaşmaya çalışır ve deniz ticaret sektörü ile ilişkileri artırarak toplumun kalkınmasına sürekli olarak katkıda bulunuruz.
BAŞARILAR :

Saatler : Ders başlama saati: 08.30 Ders bitiş saati: 17:20
Pansiyon : Yok
Servis : Servisimiz Yok
Ulaşım : Denizyolu, Karayolu
Yerleşim Yeri : Yıldız Mahallesi, Çırağan Caddesi
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İlçeye uzaklık:4 km İle Uzaklık: 12 km
Kontenjan Bilgileri : 60
Taban-Tavan Puan Bilgileri : 2022 Yılı Taban Puanı: 337,2520 2022 Yılı Tavan Puanı: 442,83
Okulun Sınav Başarı Durumu : 133 Mezundan 70 öğrencimiz ünivesiteye yerleşmiştir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : %33
Sportif Etkinlikler : Futbol, Futsal, Basketbol, Atletizm, Yüzme, Masa Tenisi, Okçuluk
Bilimsel Etkinlikler : Tübitak Projeleri, Harezmi Eğitim Okulu, Teknofest Başvuruları, Savunma Sanayi Başkanlığı- İnsansız Suüstü Araçları Prototip Yarışması
Proje Çalışmaları : Veli Akademileri, Güncel Rehberlik Uygulamaları, Mesleki Tanıtım Günleri